Dag 4: slecht weer 😢

Vandaag stonden we op met slecht weer, zoals voorspeld was gisteren. Het is de eerste keer ooit – denk ik – dat er niet geskied werd omwille van slecht weer. Er werd storm voorspeld boven op de berg, met het risico dat de lift dan gesloten wordt. Beneden was het alvast hard aan het regenen. Daarom werd er beslist om snel een alternatief programma op te stellen.

Na het ontbijt trokken we naar Hopfgarten met de bus en daar namen we 2 liften om helemaal op de top van de hoogste berg in de buurt, de Hohe Salve, te geraken. Daar zaten we in een stevige sneeuwbui met veel wind. Van het uitzicht hebben we niet echt kunnen genieten, en het kerkje was helaas ook gesloten, maar we hebben wel geravot in de dikke laag verse sneeuw. Daarna hebben we ons even opgewarmd in de hut daar boven op die berg.

Opgewarmd zijn we terug naar beneden gekomen met dezelfde twee liften, hebben we de bus op stelten gezet met ons gezang en genoten we van Gulaschsuppe met brood in het pension. Ondertussen trok de hemel open en scheen de zon af en toe. Het was echter te laat om nog helemaal naar het skigebied te rijden en dus besloten we om 2 uur te gaan zwemmen. Zo konden de spieren toch een beetje recupereren van de voorbije dagen. Na het zwemmen hebben we onze buikjes rond gegeten (!) aan de lekkere Kaiserschmarrn. En op het moment van dit schrijven – het is 20u15 – genieten de meesten van een filmpje en zijn er andere rustig bezig met lezen, knutselen, …

Morgen en overmorgen terug beter weer! Dan vliegen we er terug in!

9 reacties

 1. Ai, jammer van het slechte weer. Maar er is een eerste keer voor alles en jullie lijken jullie niet te vervelen. 😁

 2. Carla mama Wout

  Het is fijn om te zien hoe iedereen van de sneeuwklassen geniet, zelfs met het uitdagende weer van vandaag. We kijken uit naar de foto’s en verhalen van de komende dagen. Nog een paar dagen met volle teugen genieten op de skipistes voor jullie huiswaarts keren. Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen die je bij thuiskomst ons ga vertellen. Wout nog hele leuke skidagen.
  groetjes mama

 3. Het weer heb je niet in de hand natuurlijk, maar naar het zwemmetje zullen we meeste kinderen ook wel uitgekeken hebben … 🙂 Hopelijk morgen meer zon !

 4. Elien Decouttere

  Spijtig van het weer, maar zo te zien heeft niemand zich verveelt. Geniet zeker van jullie laatste dagen daar.
  Wij hebben hier gisteren ook de hele dag regen gehad met heel veel wind.
  Dikke knuffels voor Fientje .
  Elien, mama van Fien.

 5. Sandra en Steve Van Geebergen

  OH hoe jammer, maar een rust dagje kan ook goed doen en duidelijk leuk zijn .
  Het positieve: goede dikke sneeuw op de pistes vandaag.
  Veel plezier allemaal…

 6. Ik geniet elke dag van jullie verhalen, de leuke foto’s en ben superfier op wat jullie al kunnen! Hopelijk is het vandaag weer een echte skidag met beter weer… Heel veel groetjes aan iedereen van juf Karlien.

 7. Shakira Naulaerts

  Hopelijk vandaag een leukere dag!
  messi maak veel plezier papa vind het thuis heel stil zonder jouw maar dat was te verwachten he ; ) we missen je allemaal heel erg hard en kijken uit naar jouw kaartje dikke kus van shakira, kevin & papa

 8. Mammie van Robbe Andries

  Robbe, Heb je mijn kaartje al ontvangen? Hopelijk is het beter weer vandaag zodat jullie fijn kunnen op de latten staan.
  Dikke knuffel van mammie en pappie

 9. Annick Luypaerd

  Oei das minder van het weer maar zoals ik het zie hebben ze hun toch geamuseerd. Dikke knuffel van mamie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.