Dag 3: Sheffau

Vandaag was de grote dag! We gingen voor het eerst naar helemaal boven met de “eitjes”! Na een ontbijt trokken we met de bus naar Sheffau om daar voor het eerst de eitjeslift naar helemaal boven op de berg te nemen. Stressy voor sommigen!

Boven aangekomen werden de kinderen in groepen ingedeeld en vertrok elke groep op verkenning in dit nieuwe gebied. De ene groep trok naar een piste met een pannekoekenlift, de andere groep trok naar de blauw-gele stoeltjeslift, nog een andere verkende het gebied verder weg.

’s Middags kwam iedereen samen in een hut om lekkere soep met een broodje te eten en de spieren wat te laten recupereren van de inspanningen van de voormiddag. Maar de soep was nog maar net uit of meester Bekke “joeg” iedereen terug de piste op. Niet dat de kinderen er boos voor werden, want de goesting om verder te gaan skiën was bij iedereen groot!

Om 16 uur verzamelden we in het “bottenkot” om onze ski’s en skibotten achter te laten en met de eitjeslift opnieuw naar beneden te trekken. Van daar ging het richting zwembad, waar de twee glijbanen het meeste aandacht kregen. Maar ook het buitenzwembad, de jacuzzi, het grote binnenzwembad en al de rest werd goed uitgeprobeerd.

Na het lekkere avondmaal (gehakt met rijst, aardappeltjes, een slaatje en lekkere saus, achteraf nog chocoladepudding) was het tijd om het dagboek in te vullen en speelden we nog een spelletje Bingo!

We schrijven 21u15 en het wordt langzaamaan stil boven… Tijd voor de leerkrachten om te vergaderen over de volgende dag.

Zoals terecht opgemerkt door een aandachtige volger kan je soms geluk hebben om oranje hesjes te zien passeren op de webcam. Deze vind je op via deze link. Je kan daar het eindstation van de eitjeslift zien en de blauw-gele stoeltjeslift.

Hieronder de foto’s, er komen er straks meer, wanneer de leerkrachten tijd hebben gehad om iets door te sturen! Ik zal het hier vermelden wanneer er foto’s zijn bijgekomen. We beginnen met de foto’s die meester Theo getrokken heeft.

Update om 22u00: foto’s toegevoegd en een filmpje gemonteerd en gepubliceerd!

12 reacties

 1. Ze kunnen er allemaal heel wat van. Veel plezier!

 2. Lesley Smolders

  Wow Dorien. Wat doe je dat goed daar. Ik zie dat je al goed kan skiën. Mama en Stof zijn heel erg trots op jou. Dikke kus

 3. Wow, supergoed bezig! Veel plezier nog 🙂

 4. Karen Gysegom

  Wat een fantastische dag weer! Dikke pluim voor de leerkrachten en begeleiders! Fien, mama is trots op je en we kijken en lezen elke avond hoe jullie dag geweest is. Fier op je hoor meisje 🥰! Wat doen jullie dat al goed!

 5. Ine Van heuverbeke

  Wauw Daan, jij gaat mij nadien toch ook skiles moeten geven hoor! Zo fier op jou! 😘

 6. Fantastisch, wat een geluk, zo samen in de sneeuw, in de zon, in de bergen, …

 7. Wauw seg, hoe leuk is dit!! Zou er misschien een mogelijkheid zijn om ook eens een filmpje te posten van het groepje van aisha?? We zouden haar graag eens in actie zien…
  Nog veel sneeuwplezier daar!!
  Veel liefs tante Debbie

 8. Hey Siemen, het lijkt dat je je heel goed amuseert daar! Geniet er nog volop van! Groetjes van je papa!!

 9. Amai Dorien, dat is durven zonder skistokken naar beneden glijden.
  Ik zie dat jullie het allemaal leuk vinden. Dikke duim voor iedereen.

 10. Goed zo Xander. Goed bezig. Volhouden jongen. Groetjes van omi en opi.

 11. Goed bezig Enora! Geniet van het mooie weer en de sneeuw.

 12. Daar zitten precies al een paar ferme skiërs tussen! Hopelijk beleven jullie daar veel lol. Liane, ik ben al benieuw naar je verhalen en om te horen wat je ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.