Dag 1

Vandaag is een dag die ons nog lang zal heugen. Niet alleen was het weer geweldig! We stonden op de piste in T-shirt! Zo warm was het! Zalig weertje…

De grootste verrassing voor ons was echter hoe snel de kinderen het skiën “onder de knieën” kregen! Op een half dagje waren er al een groot aantal die aan het oefenen waren op bochten maken. Dat is ongezien, echt waar.

Maar de dag zijn we begonnen met een intiem momentje om Amélie, nichtje van Lorytz, te herdenken. Na een kort woordje van juf Nele hebben we een ballon opgelaten en een ogenblik stilte gehouden.

Daarna zijn we eerst botten, ski’s en helmen gaan huren voor iedereen die het nodig had. En direct daarna begon de eerste les in het centrum van Hopfgarten: hoe in de ski’s stappen, hoe terug recht krabbelen na een valpartij, hoe afremmen met een ploeg, of zelfs stoppen, … Het werd snel aangebracht en nog sneller waren de kinderen er mee weg.

’s Middags zijn we even terug gekomen naar het pension om te eten (goulashsuppe mit brot) en na een erg korte siësta zijn we terug gaan oefenen. Stilletjes aan werden de oefeningen moeilijker en moeilijker. Een aantal kinderen zijn gaan oefenen op een wat moeilijkere piste, een beetje steiler.

Daarna, rond een uur of 4 in de namiddag kregen we een rondleiding door Hopfgarten door juf Begga met veel aandacht voor de erg mooie kerk hier.

Als we daarna terug in het pension aankwamen heeft een deel eerst wat buiten gespeeld, een ander deel heeft zich ondertussen verfrist in de douche. Op het einde blonk iedereen weer. Dat was nodig na al die fantastische inspanningen! 😉 En dan hebben we de innerlijke mens versterkt met lekkere spaghetti.

De avond hebben we afgesloten met een kwis, voorgezeten door onze kwismaster meester Roel. Rond 21u15 zijn de kinderen naar boven getrokken om te gaan slapen.

Geniet van de foto’s!

8 reacties

 1. Peter ( papa van Lorytz)

  Dankjewel om dit mooie herdenkingsmoment te organiseren en om Lorytz te steunen tijdens dit moeilijk moment. Dankjewel voor de prachtige foto’s.
  Veel plezier daar in de sneeuw en op de skilatten. ⛷

 2. Petra ( tante en fan van Lorytz)

  Amai, dat ziet er daar fantastisch uit! Stralend blauwe hemel, zonnetje en skiën… dat zijn dagen om nooit te vergeten

 3. Kimberly Knapen

  Amai! Ik ben jaloers hoor! 😁
  Ik was al heel de dag benieuwd naar een volgende update, zo fijn al die blije gezichtjes van de kinderen.
  Bedankt aan heel de organisatie om zo goed voor onze kids te zorgen.
  Zo te zien is onze Lorenzo al goed mee met de bewegingen op de ski latten.
  Amuseer u jongen en braaf zijn, dat ik achteraf geen klachten hoor. 😁
  Dikke kus mama en Senne xxx ❤️
  Mama Lorenzo.

 4. Annelies Van Craenenbroeck

  Zo tof om vanop afstand te kunnen meegenieten van jullie belevenissen! Ik zie allemaal stralende gezichten onder een stralende zon! Grtjs mama en papa van Rik

 5. Heerlijk om al die vrolijke gezichten te zien genieten!
  Geniet van de zon, de sneeuw en elkaar!
  Dikke kussen en knuffels
  Jente (mama Noah)

 6. Monique Henderickx - oma van Elias

  Hallo Elias,
  Wat zie jij er blij uit , blijf genieten he venteke.

  Dikke kus van oma en opa

 7. Toppie !! Dat gaat een weekje genieten worden!!! Have Fun !!

 8. Cathy (mama Robbe D.P )

  Zo zijn we er toch ook een beetje bij he, supermooie foto’s. Robbe, heel veel plezier gewenst en geniet ervan daar. Binnenkort zaag je ons misschien de oren van de kop om elke vakantie te gaan skiën 😀. Dikke knuffel van ons allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.