Dag 1: skibotten testen

Vandaag werden we wakker terwijl er met de poederbus geschud werd. Heel weinig sneeuwval, dat snel stopte en waarna het de hele dag grijs maar droog bleef. Af en toe een streepje blauwe lucht…

Na het ontbijt zijn we met de bus naar Hopfgarten gereden en mochten we skibotten, ski’s en een helm gaan passen. Die moesten natuurlijk onmiddellijk getest worden op de korte piste in het centrum. Meester Bekke leerde ons de eerste kneepjes van het vak en het ging GOED! Al snel gleed iedereen van boven naar beneden, een mooie pizzapunt makend en remmend waar gevraagd.

’s Middags zijn we even terug naar het pension gereden om croque monsieurs te eten en even te bekomen van de eerste inspanningen. Daarna keerden we terug naar dezelfde piste om ons toe te leggen op het maken van bochten.

Daarna zijn we door Hopfgarten gewandeld en bezochten we de prachtige, unieke kerk van deze plaats. Juf Begga vertelde ons alles over deze kerk met zijn speciale kenmerken en ook op het kerkhof maakten we kennis met de gewoonten van Oostenrijk. Daarna namen we de bus terug naar het pension. Tijd om ons te verfrissen, want de eerste keer op latten, we verzekeren u dat het wat inspanningen vergt! En daarna kregen we stoofvlees met rijst en warme groentjes te eten.

Op het moment van dit schrijven (20u30) is de kwis gaande. De juffen geven op dit moment het beste van zichzelf in een soort improvisatietoneel met scripts uit strips.

Straks wacht een rustige nacht, tijd om de spieren te laten recupereren, want morgen trekken we naar een iets moeilijkere piste…

Vandaag erg, ERG veel foto’s. En als de kinderen slapen zijn zullen er misschien zelfs nog bijkomen, want dan sturen de leerkrachten nog door wat zij getrokken hebben met hun gsm. Veel kijkplezier!

Update om 21u35: nog foto’s van de kwis toegevoegd.

6 reacties

 1. Kaat en juf Sandra

  Wat een leuke eerste dag!
  Veel groetjes van Kaat en juf Sandra xxx

 2. Hier is ondertussen alles stil en rustig. De juffen zijn aan’t douchen πŸ˜‰ Ik ben super fier op iedereen hier! Top gedaan vandaag kids.

  • Jullie zijn een super team, de kinderen genieten er duidelijk van.

  • Sandra Van Berlamont

   Leuke foto’s, met veel lachende gezichten. Ze hebben het duidelijk naar hun zin πŸ‘ Ik kijk alvast uit naar de volgende foto’s.
   Dank u wel hiervoor πŸ‘ groetjes aan Vic

 3. Het ziet er daar allemaal superfijn uit, veel lachende gezichten
  Wat een leuke foto’s, zo zijn we er een beetje bij πŸ™‚
  Bedankt allemaal voor de goede zorgen!

 4. Prachtig, dat mooie lachje op zijn gezicht. Een schraal, maar sportief mannetje, onze Thijs. Groetjes van het thuisfront hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.