Dag 5: Sheffau

Vandaag terug goed weer, zoals het voorspeld werd. Het begon nochtans met sneeuw, maar de hemel trok erg snel open. Na het ontbijt reden we met de bus naar Sheffau en eenmaal boven trokken de kinderen hun skibotten aan en trokken met hun ski’s naar de verzamelplaats. De skibotten en ski’s hadden we twee dagen geleden achter gelaten in het skidepot.

We verdeelden ons weer in groepen en trokken rond in het skigebied. Eén groep trok naar Elmau, maar daar lagen de pistes redelijk ijzig. Een andere groep trok richting Hohe Salve. Nog anderen verfijnden hun techniek op de bekende pistes. Iedereen kwam ’s middags samen om te eten, maar door de verre verplaatsingen gebeurde dat niet allemaal gelijktijdig. Iedereen genoot van zijn bord spaghetti.

Na de middag trokken twee groepen helemaal naar Hopfgarten. Dat is echt heel straf. Niet vergeten dat we gisteren niet konden skiën, en deze groep dus een dag minder les had gekregen. En dan al die grote verplaatsing (over blauwe en rode pistes) maken, dat is oprecht bewonderenswaardig.

De anderen zijn ondertussen al zo goed dat we morgen tijdens het “vrij skiën” niet teveel stress moeten hebben als leerkrachten.

’s Avonds hebben we gehaktbal met gebakken aardappelen en groentjes in een wit sausje gekregen, het dessert was fruitsla. En daarna was het tijd voor de “griezelwandeling”. Veel “griezel” was daar niet aan, het was gewoon donker toen we vertrokken. Een nieuw hek zorgde er enkel voor dat we wat door het veld moesten trekken, maar dat was geen enkel probleem.

Om 22u00 werd het stil in het pension, de kinderen waren slapen. Morgen de laatste dag skiën…

14 reacties

 1. Wauw zo straf! Iedereen kan al super goed skiën!
  Geniet nog van de laatste dag! Hele dikke knuffel aan Lokke van mama, papa en de broers! Pootjes van alle viervoeters.

 2. Sara, mama van Josefien

  Wat een leerrijke ervaring voor iedereen… knap! Dankzij een super ondersteunend topteam, dat is elke dag duidelijk zichtbaar! Nog een super zonnige laatste skidag gewenst voor iedereen…. maar stiekem zijn we wel aan het aftellen om Josefien terug te knuffelen op vrijdagavond. We zijn zo trots op je Josefien!

 3. Sandy Van den Broeck

  Super! Weer een geslaagde dag en wat een knappe skiërs allemaal! Proficiat met jullie prestaties en vooral proficiat aan de juffen en meesters voor de geweldige skilessen!
  Plots breekt ineens de laatste dag al aan… amuseer jullie nog goed daar !
  Dikke kus aan Rik 😘

 4. Elien Decouttere

  Mijn mond viel open van verbazing toen ik de filmpjes van Juf Yanne zag op ClassDojo, met wat een vaart komt iedereen naar beneden zeg 😱.
  Mega dankbaar op jullie team, die dit mogelijk heeft gemaakt en super trots op Fien dat ze dit doet en nog steeds niets gebroken heeft 😉
  Geniet super hard van jullie laatste dagje daar. Dikke knuffel Elien, mama van Fien

 5. Wauw, gelukkig konden jullie terug de latten op. Hopelijk hebben jullie de laatste skidag nog zo een mooie dag.
  Geniet er met volle teugen van allemaal!

  Gitte, wij zijn superfier op jou, wat doe je dat fantastisch.
  Dikke kussen mama, papa en Anouk.
  Pootjes van Thor en odie 🐾

 6. Hilde Hermans (tante van Victor)

  Wauw Victor, wat een leuke ervaring! Elke dag lazen we jullie avonturen en bekeken we de foto’s. We zijn hier wel wat jaloers! Hopelijk horen we snel je verhalen. Geniet nog van de sneeuwpret ! Groetjes peter Koen, tante Hilde, Jonas en Eline

 7. Mama van Lynn ❤️

  Oh zo geweldig om iedereen in actie te zien! ⛷️ Alvast 2 dikke duimen omhoog voor iedereen. 👍👍 Haal nog het maximale uit jullie laatste skidag. Ik wens jullie een leuke fuif met fantastische danspasjes toe. Lynn geef er een lap op, je kunt dat! 😅💃 Blij dat jullie dit hebben kunnen ervaren. Een belevenis om nooit meer te vergeten. We zien elkaar morgenavond. Warme knuffel en kusjes van mama, Bram, Minoe & Uno 😻😻

 8. Wat een toffe foto’s met het goede nieuws bovenop dat ze allemaal kunnen skiën. Toppers allemaal, de kids zelf, de leerkrachten, de buschauffeurs, de leerkrachten. Allemaal de beste zorgen voor ons kids. Dikke Mercie. Thijs zal zeker en vast moe en voldaan thuis komen.

 9. Het skieen gaat al goed en dat in een prachtige natuur
  De kaartjes zijn ook aangekomen
  Wij missen je ook heel erg
  Groetjes van opa en oma aan arssen
  Thoren mist zijn grote broer ook erg

 10. Het leek me een superleuke reis geleid door een topteam! 🙂

  Heel erg bedankt voor alle goede zorgen ❤

  Geniet nog van jullie laatste skidag en tot morgen.⛷

 11. Lieve make van Sen

  Super dat jullie terug op de latten konden. Geweldig om te zien hoe goed jullie het doen. Jammer dat het al voorbij is, niet? Geniet nog van jullie laatste dagje en tot morgen. Dikke knuffel.

 12. Petra Hendrickx

  Dag lieve skiërs, geniet van jullie laatste dag daar.
  Ik wens jullie een fijne terugreis. Moe, maar voldaan.
  grts en tot dinsdag, Petra

 13. Mama en papa van Gorian

  Super tof om die lachende gezichten te zien. Zoveel plezier en wat goede skiërs allemaal.
  Geniet mar ten volle van deze super leuke ervaring.

  We hebben je kaartje goed ontvangen, hopelijk jullie die van ons ook.

  Nog heel veel plezier ginder

 14. Annick Luypaerd

  Och zo fijn om te zien dat ze al allemaal het skiën onder de knie hebben. Ik ben super trots op Fien . Dikke knuffel van mamie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.