Dag 6: de dag met het vrij skiën

Vandaag is een dag waar traditiegetrouw reikhalzend naar uitgekeken wordt. De dag waarop je een halve dag mag vrij skiën!! Weliswaar beperkt tot 1 lift, maar met de mogelijkheid om door het bosje te vliegen en de bubbels uit te proberen…

Maar we lopen vooruit, de dag begon met een ontbijt en dan trok de bus met ons naar Scheffau, het gebied dat we ondertussen op ons duimpje kennen, niet juf Nele?

De groepen werden ingedeeld en zochten elk hun eigen weg. Het weer was klaar, maar wel bewolkt. Het was de laatste kans om ergens te komen waar je nog nooit geweest was. Hier en daar hoorde je klachten over stijve spieren, blauwe plekken, blaren en vermoeidheid, maar niets hield onze geweldige skiërs tegen om nog een laatste keer alles te geven in dit mooie skigebied.

Rond 13u00 spraken we af in ons vaste restaurant op de berg om een kom soep met brood te eten. En toen was het zover: slechts een beperkt aantal regels, maar voor de rest volledige vrijheid om te skiën waar je wou. De regels? Ski nooit alleen, maak steeds bochten en wees voorzichtig.

Om 15u30 was het al gedaan. Het was tijd om met de lift naar beneden te gaan en onze skipas, skihelm, skibotten en skilatten terug te geven. Een laatste vieruurtje in Oostenrijk en dan naar het pension. Valiezen maken, douchen en nog even ontspannen voor het avondmaal: soep, visstick met frietjes en groentjes.

Daarna volgde de afsluiting van de week, traditioneel een uitwisseling van kadootjes, maar vooral een moment van grote dankbaarheid van mensen die zich belangeloos ingezet hebben om van deze week een onvergetelijke ervaring te maken. En of dat gelukt is!

Op het einde van de sneeuwklassen moet natuurlijk het dak er nog af op de fuif. Kort en krachtig. DJ Kaya was helemaal in haar element. En wie had de outfit van juf Maria verwacht? Was het je een beetje te druk, dan mocht je even spelletjes spelen in de refter. En dan was het tijd voor bed. Moe, maar voldaan. Thijs wou graag een dagje later vertrekken. Maar sorry Thijs, dat gaat helaas niet…

Filmpjes van deze dag kan je vinden via deze link.

6 reacties

 1. We willen jullie bij deze alvast danken voor de uiterst mooie en unieke ervaring die jullie onze zoon en alle andere (Damiaan)kinderen hebben geschonken. Dit zal hen nog lang verheugen en staat in ieders hart en geheugen gegrift!!!
  Onze dank en respect is groot! 😊
  Een hartverwarmende ervaring❣️❣️❣️

  Een grote DANK U WEL!

  # 🇦🇹⛷
  #Bijzondere school
  #Bijzondere begeleiding…. en
  #Bijzondere kinderen 😉

  En voor morgen… een veilige en voorspoedige terugreis gewenst. Tot morgen.
  Karel&Elke
  (de oprecht blije en fiere ouders van Sander)

 2. Annelies Van Craenenbroeck

  Deze kinderen hebben een onvergetelijke ervaring achter de rug. Fantastisch hoe jullie dit als school en begeleiders met hart en ziel organiseren. Chapeau en een dikke dankjewel. Tot morgen !!

 3. Vanderstraeten natacha

  Hey
  Ik wil alle juffen en meesters bedanken voor hun goede zorgen van ons dochter en natuurlijk ook voor de rest van de kinderen die erbij waren dit zal ze nooit meer vergeten en morgen een goede terug reis. Wij hebben ze echt gemist zullen blij zijn dat ze terug is maar het zal haar zeker goed gedaan hebben en hopelijk vond ze het leuk. Nog eens bedankt
  Tot morgen

 4. Elke (mama van Sander)

  En iedereen zag dat het (meer dan) goed was!
  Bedankt voor deze fantastische ervaring!
  Voor morgen alvast een hele fijne terugreis gewenst. Tot dan allemaal ❤️

 5. Peter ( papa van Lorytz)

  Dankjewel aan alle juffen, meesters en begeleiders om onze kinderen zo’n prachtige ervaring te geven. Bedankt voor de mooie foto’s elke dag zodat we van thuis uit, een beetje konden meebeleven.
  Top team !

 6. Koen huygens, papa van rico

  Dankuwel aan alle juffen, meesters en andere begeleiders! De tranen springen in mijn ogen als ik terug denk aan deze week🥺. Wat een ervaring voor onze kinderen!! Damiaanschool boven hier kunnen veel een puntje aan zuigen💪🤩😍. 1001 maal dank!!!!! Goede terug reis 🥰. denk Dat er iemand volgendjaar op skievakantie Wil 😅🥳😉🤩

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.